Evenementen

Algemeen - Kerstoratorium in Britsum

Adres
Locatie de Hoekstien
Plaats Britsum
Evenement informatie
zo 15 december t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Op zondag 15 december zal het kerkkoor van de Protestantse Gemeente te Britsum, Koarnjum, Jelsum onder de bezielende leiding van dirigente Lies Dijkstra het kerstoratorium "Als appelbloesem in de winter" ten gehore brengen. Dit is een kerstoratorium met teksten van Marijke de Bruijne en muziek van Anneke Plieger-van der Heide, Peter Rippen en Chris van Bruggen: fluit- en pianomuziek, liederen door koor, solisten en gemeente wisselen af met gesproken (bijbel)teksten. Zo komt het kerstevangelie op deze zondag poëtisch en muzikaal tot leven en kan het ons in hart en ziel raken.

De titel “als appelbloesem in de winter” is ontleend aan een middeleeuws gebruik om op 6 december een tak van de appelboom in huis te zetten, zodat die met kerst zou bloeien. De appelboom en appels waren een symbool van eeuwig leven, van vernieuwing en verjonging. De bloesem in de ‘dode’ tijd van het jaar laat zien wat geboorte en vernieuwing, hoop en belofte inhouden.

U bent allemaal van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en te luisteren en te zingen over licht en vrede, belofte en toekomst.

De dienst begint om 9.30 uur in de Hoekstien, Stedpaed 23, Britsum.