Evenementen

Algemeen - Netty Weenink komt met antiek linnen naar de vlasroute

Adres
Locatie Atelier Kleine-lijn
Land Nederland
Website http://www.vlasroute.nl
Evenement informatie
za 02 juli t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Vlasroute “Follow the Blue Line” vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen.

Zaterdag 2 juli  is Netty Weenink-van Oortmet antiek linnen in het atelier van Kleine-lijn en bij mooi weer in de theetuin van Kleine-Lijn.  Netty vertelt  u alles over de herkomst van het linnendamast en de geschiedenis van de linnenwevers door de eeuwen heen; een boeiend en interessant verhaal. Uiteraard kunt u verschillende voorbeelden bekijken, want Netty Weenink toont u tijdens haar uiteenzetting prachtige stukken historisch en artistiek damast en tafellinnen uit eigen verzameling.

Heeft u zelf nog interessant linnen in de kast? U kunt dat ter beoordeling ook meenemen; Netty Weenink vertelt u graag over de herkomst en ouderdom ervan.

Vlasvelden staan in bloei

Bij Timpelsteed in Engwierum staan de vlasvelden in bloei en hier kan Pyt Sipma u alles vertellen over de vlasteelt. Deze locatie is open tot 15.00 uur. In Ee is het  Braakhok geopend met demonstraties vlasberwerken.  In cafe Veldzicht te Metslawier hebben ze heerlijke vlaskoeken voor bij de koffie en in hetzelfde dorp is de doarpstsjerke geopende met de groepsexpositie VLAS waar een twintigtal kunstenaars zich hebben laten inspireren door het gewas Vlas.  In Ternaard Trek je vakje HANDWERK uit de aardappelautomaat. En Douwe van der Weij gebruikt de vlasstengel voor het vlechten van o.a. eendenkorven en vogelhuisjes. Op de vlasdagen zijn er diverse activiteiten en demonstraties.

Tevens zijn een aantal locaties de hele week open voor bezoekers.

Actuele informatie op de website www.vlasroute.nl

Lees meer »