Algemeen

Kunst in de Kerk Lichtaard tijdens de winkeltjesroute van zaterdag 29 juni

Op zaterdag 29 juni is de kerk van Lichtaard omgetoverd tot expositieruimte voor beeldend kunstenaars Carina Bruggenkamp en Jappie Kooistra. 

Schilderij: Jappie Kooistra

 

Zij staan deze maand centraal tijdens Kunst in de Kerk, een initiatief van de Noord-Friese Winkeltjesroute. Tussen 10.00 uur tot 17.00 uur exposeren de regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse Gertrudiskerkje aan de Noardermieddyk 3 in Lichtaard. De toegang is gratis. Een bezoek aan de expositie kan gecombineerd worden met een ronde langs de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute. Routekaarten zijn verkrijgbaar in de kerk of gratis te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

 

Kunstenares Carina Bruggenkamp probeert thema’s uit haar persoonlijke leven om te zetten in creativiteit. Dit kan zijn in de vorm van een gedicht, een schilderij, een foto of een beeld van gejut hout. “Wat ik belangrijk in mijn werk is dat ik mensen ermee raak. Dat wanneer ik een portret maak van iemand, je de ziel in de ogen terugziet. Dat je er een gevoel bij krijgt. Dat het verder gaat dan een mooi beeld.”, aldus Carina. Haar thema's lopen uiteen. Inspiratie doet ze op in de natuur en in haar naaste omgeving. Grote uitgestrekte vlaktes, de zee, voorwerpen die aangespoeld zijn. Schelpen, de structuur van het zand met een bepaalde lichtinval, de grillige vormen van een boom of de mist die het landschap opslurpt. Ze maakt veel foto's om die later weer te gebruiken en te verwerken in haar kunstwerken.

Jappie Kooistra is in 1942 geboren in Burdaard, later is hij verhuisd naar Aldtsjerk en daar is hij op latere leeftijd begonnen met schilderen. Hij maakte deel uit van enkele schildersgroepen. Jappie Kooistra werkt met verschillende materialen. Zijn grote inspiratiebron is de natuur; “Ik probeer de sfeer die ik daar ervaar, in mijn schilderijen weer te geven.” Zijn voorkeur gaat dan ook uit naar landschappen, de wadden en de kust.

 

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. De expositie vindt slechts eenmaal per maand plaats. Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl. Kunst in de Kerk is onderdeel van de Noord-Friese Winkeltjesroute. U kunt een bezoek aan Kunst in de Kerk combineren met de winkeltjesroute. In de kerk zijn routekaarten gratis verkrijgbaar.