Algemeen

ONBEPERKTE ELFSTEDENTOCHT
MET VEEL WINNAARS

De Onbeperkte Elfstedentocht is deze week niet alleen bijzonder omdat het 'om de Noord' gaat, dus vanuit Leeuwarden naar Dokkum en dan richting Franeker. Deze tocht is voor deelnemers met een chronische aandoening, handicap of beperking. Mensen dus voor wie het zo niet vanzelfsprekend is dat zij ooit de Elfstedentocht konden afleggen, of in ieder geval naar eigen vermogen een deel daarvan rijden. 
Op de foto's: Deelnemers aan de Onbeperkte Elfstedentocht bij Hegebeintum tegen de harde wind in vanuit Dokkum richting Franeker. Foto's: Bram Buruma

De deelnemers gingen woensdag in Leeuwarden van start richting Dokkum en donderdag vervolgden zij hun etappe door de Flieterpen richting Franeker, een rit van ruim 47 kilometer. De tocht over 235 kilometer gaat over vijf dagen, met op dag drie een rit van Franeker naar Workum (45 km.), dan nog weer ruim 40 kilometer naar Sloten en op de slotdag bijna 50 kilometer van Sloten naar Leeuwarden. Deelnemers kunnen wandelend, op de fiets, in een rolstoel, met handbike, scoot-mobiel of welk hulpmiddel dan ook meedoen. Zij kunnen er voor kiezen om het hele traject af te leggen, maar ook net zo goed om 10 meter te lopen en dan zondag naar de finish in Leeuwarden, waar elke deelnemer met een medaille wordt opgewacht als een winnaar.