Algemeen

Schilderen in de kerk van Ginnum

Jeugdvriendinnen Hillie Blaak en Bertje van Delden schilderen en exposeren in de atelierkerk in Ginnum en iedereen is welkom van 5 augustus tot en met 10 augustus. 

Als kleuters zaten Blaak en Van Delden samen aan de keukentafel om zich uit te leven in schilder- en knutselactiviteiten. Het plezier dat ze beleefden aan het zelf creëren is een rode draad in beider levens gebleven. 

Na een loopbaan in het onderwijs is Hillie Blaak nu met pensioen en ze heeft de ruimte en de tijd om zich te richten op haar eigen kunstzinnige ontwikkeling. Schilderlessen heeft ze gevolgd bij Doet Boersma en Irma Kamp, waarbij ze zich nu verdiept in olieverftechnieken. Haar schilderijen hebben vele onderwerpen, van stilleven tot portret.  Haar thematiek behelst  verstilling.  Voor deze schilderweek heeft ze zich alvast laten inspireren door de eeuwenoude stenen muren van de Friese vluchtkerkjes met hun Gotische boogramen waarin het groen van de omringende weiden weerkaatst wordt in het glas.

Ook Bertje van Delden had een loopbaan in het onderwijs en zij besloot al eerder om het roer om te gooien. Ze ging naar de kunstacademie AKI en rondde die in 2005 af. Ze heeft nu een eigen atelier in De Achterhoek (www.atelierhetgroenepaard.nl ) waar ze teken- en schilderlessen en workshops verzorgt. Haar thematiek is vergankelijkheid en om die vorm te geven gebruikt ze veel impressies en elementen uit de natuur. Naast het schilderen schrijft ze gedichten. 

Blaak en Van Delden willen het gevoel van vroeger om samen iets te maken nieuw leven inblazen door een week in de kerk te werken en elkaar te inspireren. Dagelijks zijn ze aanwezig van 10.30 tot 17.30uur en iedereen is welkom om beide kunstenaars aan het werk te zien en met hen van gedachten te wisselen.

Op zaterdagmiddag 10 augustus houden ze een finissage met muziek en voordracht, waarbij ze het publiek en ook zichzelf willen verrassen met de resultaten van hun hernieuwde kunstvriendschap. U bent van harte welkom om 15.30 uur aan de Harstawei  7 in Ginnum.