Evenementen

Evenement - Filmhuis Stiens: ‘Claire darling’

Adres
Locatie Filmhuis de Skalm
Plaats Stiens
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 11-11-2019 20:00

De vereenzaamde weduwe Claire heeft tijdens het dorpsfeest haar hele inboedel in de tuin te koop staan. Alles moet weg. Vrienden en familie vragen zich af wat er aan de hand is. Catherine Deneuve speelt de prachtige titelrol in ‘Claire darling’ die Filmhuis Stiens maandag 11 november vertoont in De Skalm. Aanvang 20 uur. 

Het besluit van Claire blijkt ingegeven door de droom die ze de nacht ervoor had: het is vandaag de laatste dag van haar leven. Maar er is meer aan de hand, de ogen van Claire spreken boekdelen: ze begint te dementeren.

Langzaam ontrolt zich in flashbacks het verleden van de vrouw. Bij vlagen – als Claire verdwijnt in de mist van haar geheugen – komen de herinneringen aan vroeger naar boven. Wat is er met haar zoon gebeurd? Wat met haar echtgenoot? En wat is de oorzaak van de slechte relatie met haar dochter Marie (Chiara Mastroianni, de dochter van Deneuve en de Italiaanse acteur Marcello Mastroianni)?.

Die dochter komt voor het eerst in vele jaren weer thuis, nadat ze door een vriendin is gebeld over wat haar moeder allemaal voor een habbekrats te koop aanbiedt. Het weerzien is kil. Moeder maakt Marie meteen duidelijk dat zij mag verkopen wat ze wil.

Claire blijkt een hardvochtige moeder geweest voor haar dochter. Daar was het drama dat zich in de familie heeft afgespeeld, ongetwijfeld debet aan.

‘Claire darling’ ademt ondanks die belaste verledens de lome, vriendelijke sfeer van het Franse dorpsleven. Met in het middelpunt Catherine Deneuve die op haar 75ste nog steeds een film met gemak draagt.

Reserveren via www.filmhuisstiens.nl 

 

 

Lees meer »