Evenementen

Evenement - Optreden Tûzen Triennen met mannenkoor GSBK

Adres
Locatie Dorpshuis Britsenburgh
Plaats Britsum
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 23-11-2019 20:00

Zaterdag 23 november om 20.00 uur geeft Tûzen Triennen een verrassend optreden in haar thuisbasis Britsum. Met een grotendeels vernieuwd repertoire en de nieuwe pianist, Bertrand Pragt. 

Samen met gitarist Joop Schulp en dirigent Marijke Rodenburg zorgt hij voor de muzikale begeleiding. De liedjes op bekende melodieën zijn zowel vrolijk en swingend als heel klein en gevoelig en worden  één-, twee- of driestemmig gezongen, met soms een solo.  Tûzen Triennen staat al ruim 20 jaar bekend om haar zelfgeschreven Friese teksten, welke uit het (koor)leven  gegrepen zijn. Soms poëtisch, maar meestal met een vette knipoog. Doordat de liedjes met veel beleving en enthousiasme worden gebracht is de emotie voor het publiek heel zichtbaar en voelbaar. Ook voor wie niet Friestalig is. Maar niet alleen de froulju van Tûzen Triennen laten deze avond horen wat ze in huis hebben. Ook de mannen van GSBK uit Goutum geven een swingend en sfeervol optreden. Ooit begonnen als Shantykoor gooiden zij enkele jaren geleden het roer volledig om. Nu brengen de 40 zangers een veelzijdig repertoire in vele talen, van vrolijke meezinger tot intieme ballad. De begeleiding bestaat uit accordeonist Hubert Winters, keyboardspeler Marcel de Weerd, bassist  Gerard Smits en Fokke de Groot als muzikaal leider. Natuurlijk zingen beide koren ook gezamenlijk een paar prachtige  nummers. Dat belooft wat! 

Wilt u deze avond niet missen? Kom dan zaterdag 23 november naar dorpshuis Britsenburgh. De kassa is vanaf 19.30 uur open.

Lees meer »