Evenementen

Evenement - Herfstmuziek in Alde Fryske Tsjerken

Adres
Locatie St. Annakerk
Plaats Hantumhuizen
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 23-11-2019 14:00

Friesland staat bekend om de vele mooie oude kerken en daarom komt het Apollo Ensemble in november naar Friesland om in drie van deze juweeltjes een ontroerend herfstprogramma te spelen, te weten:

Vrijdag 22 november, 20:00 uur in de Grote kerk, Hindeloopen
Zaterdag 23 november, 14:00 uur in de St. Annakerk, Hantumhuizen
Zondag 24 november, 15:30 uur in de Groate kerk St. Jacobiparochie

Friesland staat bekend om de vele mooie oude kerken en daarom komt het Apollo Ensemble in november naar Friesland om in drie van deze juweeltjes een ontroerend herfstprogramma te spelen.

Het Apollo Ensemble, een professioneel top ensemble, komt met een sfeervol herfstprogramma, met de beroemde Symfonie Concertante van Mozart en daarnaast werken van Devienne en Cambini, wat minder bekend maar wel erg mooi.

De Symfonia concertante was een uitvinding in Parijs, en werd voor het eerst uitgevoerd in de beroemde concertserie aldaar: Le concert spirituel. Het is een typisch klassiek genre, de allure van een symfonie gecombineerd met de virtuositeit en bravoure van een soloconcert voor meerdere instrumenten. Heerlijk uitdagend. Aan dit concert werken maar liefst acht instrumentale solisten mee.

Het werk van Devienne (met fluit, hobo, hoorn en fagot als solo-instrumenten) en Cambini (2 solo violen) werd speciaal voor de serie in Parijs geschreven. Mozart maakte ook kennis met dit genre in Parijs, toen zijn moeder overleed. Hij ging terug naar Oostenrijk en schreef zijn symfonie concertante voor viool, altviool en orkest. Dit prachtige werk heeft een melancholische ondertoon. Vandaar dat we dit programma “herfstmuziek” genoemd hebben.

Kaarten zijn te verkrijgen aan de zaal en in de voorverkoop via de website www.apollo-ensemble.nl

Apollo Ensemble, o.l.v. David Rabinovich

Lees meer »