Evenementen

Evenement - BOOGIEWOOGIE! IN THEATER DE WIER

Adres
Locatie Theater de Wier
Plaats Koarnjum
Evenement informatie
Datum 29-2-2020 20:30 - 22:30

Enkele jaren geleden kwamen Bob de Boer en Hein Jaap Hilarides elkaar weer tegen bij een optreden. Het leek de beide heren leuk dat Hein Jaap eens bij Bob zou optreden in zijn theater. Zaterdag 29 februari is het dan zover. Hein Jaap speelt zijn soloprogramma over de boogiewoogie - een grote muzikale liefde - in theater De Wier.

Boogiewoogie en verhalen
De voorstelling Boogiewoogie! draait om boogiewoogie-piano en verhalen en is een ode aan de grote boogiewoogie-pianisten: Rob Hoeke, Pia Beck, Professor Longhair en Dr John.

Hilarides raakte in de ban van de boogiewoogie toen hij Shakey Sam’s Bluesband hoorde spelen. Hij kreeg les van de pianist van de Muskee Gang en is deze swingende pianostijl altijd blijven spelen. Hein Jaap speelde in de jaren negentig in verschillende Friese popformaties. Daarna heeft hij zich vooral op het schrijven toegelegd.

Shakey Sam en Muskee
De eerste keer dat Hilarides de boogie en blues live hoorde was op 15 mei 1981. Shakey Sam’s Bluesband trad op in zijn geboortedorp. Shakey Sam was de artiestennaam van Simon Vlietstra. Het was helaas de laatste keer dat de bluesheld te bewonderen was, want diezelfde nacht benam Shakey Sam zichzelf van het leven.

Maar telkens zou een spoor in Hein Jaap zijn leven terugleiden naar dit laatste optreden van de Shakey Sam’s Bluesband. Hij wilde meer van deze muziek weten en kwam een paar jaar later in contact met David Gardeur, de vaste pianist van Shakey Sam. David Gardeur zat toen in de Muskee Gang. Harry Muskee was de frontman geweest van de legendarische bluesband Cuby & The Blizzards.

Rob Hoeke
Met de pianoles van David brak een nieuw hoofdstuk aan in zijn pogingen om de boogiewoogie onder de knie te krijgen. Hij keek zich de ogen uit hoe de pianist van de Muskee Gang voordeed hoe je boogie & blues speelde. Want Hein Jaap wilde de Boogiewoogie Stomp van Rob Hoeke leren.

Die levenslange fascinatie voor de boogiewoogie is uitgemond in een theaterprogramma. In Boogiewoogie! combineert Hein Jaap de liefde voor muziek met de liefde voor het verhaal. Foto’s en video ondersteunen de swingende boogiewoogie en verhalen met komische noot. De avond wordt afgesloten met mystery guests.