Evenementen

Algemeen - Orgelconcert Steven Knieriem Kerk Menaam

Adres
Locatie Kerk
Plaats Menaam
Land Nederland
Website http://www.zingenenzo.com
Evenement informatie
za 21 mei t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Op zaterdag 21 mei a.s. geeft Steven Knieriem vanaf 19.30 uur weer een orgelconcert op het mooie orgel in de Kerk van Menaam.  Als veelbelovend talent en bijna afgestudeerd student op het conservatorium Codarts is hij nu al een graag gehoorde concertorganist en nu te horen op dit mooie instrument. De concertcommissie is dan ook blij dat hij weer naar Menaam wil komen. Het concert begint om 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar (gepast contant) en via www.zingenenzo.com 

Foto: Rik Melissant

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Op negenjarige leeftijd begon hij zijn orgelstudie aan de Zeeuwse Muziekschool. Hier ontving hij orgellessen van Jos Vogel en zijn docent voor piano was Rien Balkenende. Steven studeert aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten. Tevens ontvangt hij basso continuolessen van Bas de Vroome en improvisatielessen van Hayo Boerema.
Hij werd prijswinnaar van verschillende orgelconcoursen. Zo won hij in juni 2017 de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem. In oktober 2018 won hij de tweede prijs op het concours 'Orgues à Douai' in de Collégiale Saint Pierre van Douai (Frankrijk) en in september van het jaar 2019 won hij de tweede prijs in de finale van het tweede Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.
Steven wordt regelmatig gevraagd voor het geven van soloconcerten en concerten in samenwerking met anderen. Zijn uitvoeringen brachten hem op bekende locaties met beroemde orgels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Zijn orgelrepertoire bevat alle stijlperioden. Hij is werkzaam als begeleider van het Gemengd koor VZOS te 's-Gravenpolder vanaf 2019. Ook schrijft Steven als beginnend componist werken voor orgel.
Momenteel is Steven Knieriem één van de organisten van het Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes. Deze functie heeft hij sinds 2017.

Lees meer »