Evenementen

Algemeen - Trimdiel Keunstrûte 2022

Adres
Locatie de nije skalm
Land Nederland
Evenement informatie
za 24 september t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Op zaterdag 24 en zondag 25 september vindt tussen 13.00 en 17.00 uur in Stiens en omgeving (voormalig Leeuwarderadeel) de Trimdiel Keunstrûte plaats. Meerdere kunstenaars tonen hun werk aan het publiek, zoals schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst en keramiek. 

Trimdiel Keunstrûte vlag.

Zaterdag 24 september om 12.00 uur is de feestelijke opening in de Nije Skalm - het voormalige gemeentehuis in Stiens - met o.a. live muziek van SELMA. De opening wordt gedaan door wethouder van cultuur Hein Kuiken. De Nije Skalm is tevens de centrale locatie van de kunstroute, waar tijdens dit weekend een overzichtstentoonstelling te zien is van werk van de verschillende deelnemers, en waar ook de folder verkrijgbaar is aan de hand waarvan u de kunstroute kunt verkennen.

Op een aantal plekken kunt u meedoen aan workshops. Voor de workshop ‘Landschap en textiel’ van Gea Boschma, in de Túnmanswente te Koarnjum, kunt u zich van te voren aanmelden via www.gea-boschma.nl. Ook de workshop Glasfusing van Yvonne van Huizen, aan de Brédyk 12 Hijum, is op afspraak: 06-83717790. Heel bijzonder is dat dit jaar de schilderijen van de bekende Friese expressionist Gerrit Benner (privécollectie) exclusief tijdens het weekend van de kunstroute aan het publiek worden getoond, in het pand De Overkant/de Oare Kant, Langebuorren 3 te Stiens. 

In Pakhûs SOLO, Smelbrêge 9 te Stiens, vindt tussen 14.00 en 16.30 een boeiend muzikaal programma plaats: van 14.00 tot 15.15uur: Compositieworkshop. Van 15.30 tot 16.00: Meet & Greet met de jonge succesvolle componist Karmit Fadael. Van 16.00 tot 16.30: concert door saxofoniste Annelies Vrieswijk.

Tijdens het weekend van de kunstroute zullen in Stiens verschillende muziekkorpsen acte-de présence geven. Anders dan vermeld op de folder vindt er op beide dagen geen theatervoorstelling plaats op Anne Famkes pleats! De toegang is gratis. 

 

Deelnemers:

1. Oan 'e Slink 1 Alde Leie. Hein Kocken, schilderijen in gemengde techniek, zowel figuratief als non-figuratief.

2. Oan ‘e Slink 2 Alde Leie. Melanie Pitz-Eich, schilderijen in olieverf en gemengde techniek en beschilderde geluksvarkentjes uit gietijzer.

3. Kultuurfabriek Kooi-Aap, Leijesterhegedijk 27B Oude Leije. Henk Bleeker Wetlands Gallery, powerful atmospheric photos.

4. Brédyk 12, Hijum. Wopke van der Heide, Realistische schilderijen in olieverf. Yvonne van Huizen Glasfusing, workshops glasfusing en tiffany (op afspraak)

5. Holdingawei 51, Feinsum St.Vituskerk. Yvon Sterk, schilderijen (abstractlandschappen en portretten).Siepie Foekema, realistische schildering van vnl. dieren in olieverf.

6. Trompethoarn 5  Stiens. Lia van Dijk, portretten en dierenportretten, in olieverf en of acryl/gemengde techniek.

7. De Overkant/De Oare Kant Langebuorren 3 Stiens. Privécollectie schilderijen van Gerrit Benner.

8. Fermanje  Kakewei 16 Stiens. Joan Drent, serie van 7 sculpturen materiaal beton, betonijzer, plus diverse materialen.

9. Wythusterwei 15, Stiens. Lammert Bakker, keramiek, raku.

10. Felixwei 13 Stiens. Rinnie Nauta, olieverf schilderijen, landschappen, stillevens, portretten.

11. Weversterp 7 Britsum. Marjan Beuker, zowel ruimtelijk als plat werk. Jeanet Beuker, illustraties voor o.a. kinderboeken, strips, posters, flyers.

12. Finne 9, Britsum. Jia Bei Le, schilderijen, landschap, plein air en portret.

13. Brédyk 9, Koarnjum. Marja de Ruiter, schilderijen met (deels) zinken lijsten Cor de Ruiter, Werk in zink, o.a. portretten van muzikanten.

14. Huiskamertheater, De Wier 5, Koarnjum. Bob de Boer, Fotografie (o.a. op geborsteld aluminium)

15. Túnmanswente Martenawei 2, Koarnjum. Ronald de Haan, landschapschilderijen(acryl) portret. Gea Boschma, expositie en workshop 'Landschap in textiel', 'Textiel en natuurkunst'. Ecoprint en mixed media. Info en aanmelden voor de workshop: www.gea-boschma.nl

 

De verschillende locaties zijn herkenbaar aan de Trimdiel Keunstrûte vlag.

 De Trimdiel Keunstrûte wordt georganiseerd door de Stichting Cultuur Regio Stiens. De Trimdiel Keunstrûte is mede mogelijk gemaakt door Plaatselijk Belang Stiens en Kunstkade 

Lees meer »