Evenementen

Algemeen - Het dak eraf in Berlikum met ‘Oh Happy Night’

Adres
Locatie Klaas Zijlstra Metaalbewerking
Straat Klaas Zijlstra Metaalbewerking, De Ôfslach 11/13
Plaats Berltsum
Evenement informatie
za 12 november t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Na het grote succes van muzykferiening ‘OpMaat’ tijdens het afgelopen dorpsfeest gaat op 12 november om 20.00 uur opnieuw het dak er af, nu in de loods van Klaas Zijlstra. Opmaat organiseert dan een spetterend concert voor 500 man met medewerking van Black Gospelkoor Soul of Gospel, zangeres Marieke Swart en combo. 

Het tienkoppige Soul of Gospel is afkomstig uit Brabant en heeft met professionele optredens inmiddels naam gemaakt binnen de gospelwereld. Black Gospel staat voor passie en energie. Er is op dit moment veel aandacht voor dit muziekgenre. In museum Catharijneconvent in Utrecht loopt bijvoorbeeld een expositie over de geschiedenis van gospelmuziek en in het succesvolle tv-programma Amazing Grace waagden bekende vocalisten zoals Elske DeWall en Dries Roelvink zich ook al aan dit swingende muziekgenre. 

Voor dirigent Gatse Hylkema gaat een grote wens in vervulling. “Ik sta al dertig jaar op de bok bij verschillende orkesten en droomde altijd van een concert met een Black Gospelkoor.”  Door een gesprek afgelopen zomer met ondernemer en gospelliefhebber Klaas Zijlstra kwam het balletje aan het rollen. Met man en macht is door de leden van ‘OpMaat’ nu in korte tijd een geweldig concert uit de grond gestampt dat nog lang zal nagalmen.

 

Kaarten  zijn te krijgen via www.opmaatberltsum.nl 

Locatie: Klaas Zijlstra Metaalbewerking, De Ôfslach 11/13 Berlikum