Evenementen

Algemeen - Boekpresentatie: Dijk van een verhaal van Baukje Fennema in Wier

Adres
Locatie Ioannis Theatertsjerke
Plaats Wier
Evenement informatie
vr 04 november t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Vrijdag 4 november Ioannis Theatertsjerke te Wier 19.30 uur

 

Baukje Fennema, Baukje van der Meer (zang, gitaar), Annet Hogenesch (zang, accordeon) & klein-maar-fijne exposities van: Susanne Dittler-Janzen (schilderijen en steendrukken) en Annet Hogenesch (foto’s)

 

Op 4 november, om 19.30 uur, vindt de lancering plaats van het boek van Baukje Fennema: Dijk van een verhaal. Baukje, verhalen-verteller en theatermaker (ITHAKA) uit het dorpje Oostmahorn, maakte in 2017 een wandeltocht van Lauwersoog tot de Afsluitdijk. Ze noemde haar reis op de kop van de dijk, een ‘Pelgrimstocht met een knipoog’. In de zomer van 2018, tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad, reed ze opnieuw langs de Delta-dijk, maar nu met woonwagen en tractor. Tijdens die reis vertelde ze verhalen, verwerkt in performances, die ze in 2017 had opgehaald. 

Tijdens beide reizen, te voet en met de tractor, ontstond er een verhaal in haar hoofd, wat beschreven staat in DIJK VAN EEN VERHAAL. Met de nodige zelfspot beschrijft ze haar tocht met drie onzichtbare reisgenoten: Bauke Scheffer, haar vader Teatse Fennema en jeugd-liefde Sjoerd Janzen. DIJK VAN EEN VERHAAL beschrijft een helende reis, waarin Baukje op een andere manier naar de dood leerde kijken.

 

De avond van 4 november wordt een vrolijke bijeenkomst, met hier en daar een serieuze toets. Tijdens het programma zal Baukje voorlezen uit haar eerste, eigen ‘werk’ en Baukje van der Meer en Annet Hogenesch wisselen de fragmenten af met gitaar, accordeon en zang. Vooraf, in de pauze en na afloop, is er gelegenheid om een aantal werken van Susanne en Annet te bezichtigen. 

Graag tot ziens op 4 november in Wier. Van harte welkom!

Telefonisch reserveren: 0518-471123 of via de mail bij Simy Sevenster: s.sevenster@hetnet.nl, of:  Baukje Fennema: 06-23931868, ithaka-baukje@online.nl