Evenementen

Algemeen - Kerstmarkt in de Doopsgezinde Kerk Berltsum

Adres
Locatie Doopsgezinde Kerk
Plaats Berltsum
Land Nederland
Evenement informatie
za 26 november t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Op zaterdag 26 november van 11.00-17.00 uur wordt er een gezellige kerstmarkt georganiseerd in de Doopsgezinde Kerk te Berltsum. 

Er zijn meer dan 1500 Nederlandse romans, Friese boeken, boeken over tuinieren en biodiversiteit, boeken over Fryslân en andere verrassende reislocaties. Ook is er volop keuze in kinderboeken, oorlogsboeken en veel boeken met specifieke hobby’s zoals modeltreinen, koken, fotograferen en veel andere unieke titels en tijdschriften van hoogwaardige kwaliteit. Allemaal boeken en tijdschriften afkomstig van bewoners uit Berltsum en omstreken die recentelijk een zolderopruiming hielden. Daarnaast verkopen we streekproducten. Wij bieden stoofperen, appelsap, tomaten en honing aan. Daarnaast hebben we ook Menno Dúmkes en pannenkoekmeel, gemaakt van Turkey Red Wheat, oergraan uit de tijd van Menno Simons (1496-1561) uit Witmarsum, de grondlegger van de Doopsgezinden. De totale opbrengst is voor de Doopsgezinde Gemeente Berlikum. Er is geen PIN-betaling mogelijk, daarom graag contant geld meenemen.

In de voormalige kosterswoning zijn twee stands: het Hemmemapark en Dykstra State, de streekwinkel uit Menaam. Deze kosterswoning moet nodig verduurzaamd en grondig verbouwd worden. De Vrienden van Vermaning, die al weken lang in het spier zijn om de kerstmarkt tot een succes te maken, bieden gratis soep, een broodje en koffie/thee aan in de Mennozaal. Dit gebaar is mogelijk gemaakt door de sponsoren het Iepen Mienskipsfûns, gemeente Waadhoeke, het Muoike Anna Fûns, Donaties Dorpsgemeenschappen Berlikum en Wier en Losse Fearren. Alle sponsoren hartelijk dank! De Vrienden van Vermaning nodigen iedereen uit op de kerstmarkt, Doopsgezinde Gemeente, Vermaningsstrjitte 3, Berltsum.

Frans Zwart, Hieke Joostema-Greidanus, Onijdes Sijtsma, Tseard en Ineke Lautenbach en vele vrijwilligers van de Vrienden van Vermaning

Lees meer »