Evenementen

Algemeen - Filmhuis Stiens: Een zeiltocht met grote gevolgen

Adres
Locatie de Nije Skalm
Plaats Stiens
Land Nederland
Website http://www.filmhuisstiens.nl
Evenement informatie
ma 20 februari t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Een film maken over een ouderpaar dat een jong kind verliest, is geen gemakkelijke opgave. Theu Boermans (hij regisseerde ook de musical Soldaat van Oranje) durfde het aan. 

Zee van tijd is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een gelukkig stel, van wie op hun zeiltocht over de Atlantische Oceaan hun vijfjarige zoon plotseling verdwenen blijkt. Filmhuis Stiens draait deze film maandag 20 februari in de Nije Skalm. Aanvang 20.00 uur.

 

Zee van tijd was de openingsfilm op het Nederlands Filmfestival in Utrecht afgelopen najaar. Het verhaal speelt zich in twee perioden af. Het eerste deel laat vooral zien hoe de relatie van Johanna en Lucas begint te kraken onder het verlies van hun kind. In het tweede deel is het zo’n veertig jaar later. Hoe is het de beide hoofdrolspelers vergaan? Duidelijk wordt dat beiden heel anders hun rouwverwerking hebben doorgemaakt. Opmerkelijk: Gijs van Scholten Aschat, een van de beste Nederlandse acteurs, en zijn zoon Reinout vertolken de rol van de oudere en jongere versie van Lucas. Reserveren via www.filmhuisstiens.nl

Lees meer »