Evenementen

Algemeen - Bibliotheek Hallum staat niet stil

Adres
Locatie Bibliotheek
Plaats Hallum
Land Nederland
Website http://ontdekdebieb.nl
Evenement informatie
wo 19 april t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Omgaan met pubers!

Jeugdboekenschrijver en jongerencoach Caja Cazemier komt naar Hallum om met ouders in gesprek te gaan over hun puberkinderen. Welke veranderingen komen er bij kinderen in de puberteit? Hoe gaan ze daarmee om? En hoe reageer je als ouders en opvoeders?

Foto: Caja Cazemier

Deze workshop is voor ouders/verzorgers met kinderen in de puberteit en is gratis te bezoeken. Woensdag 19 april, 19.30 – 21.30 uur. Gratis, tickets via ontdekdebieb.nl of bij de balie.

 

Bloembommen maken: In deze workshop gaan kinderen (7-12 jaar) kliederen met zaden, modder en klei om bloembommen te maken 9 mei, 15.00 – 16.00 uur. Gratis, tickets via ontdekdebieb.nl of bij de balie.

 

Maakplaats: Wil je samen Minecraft spelen of kom je experimenteren met robotjes, de 3D-printer of het greenscreen? Het kan allemaal in de Maakplaats. Kinderen vanaf 4 jaar. Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom. 17 april, 15.00 – 16.30 uur. Gratis, vrije inloop.

 

Dokter Leesplezier: Voor moeilijke én makkelijke lezers is er het spreekuur van Dokter Leesplezier. Lees- en mediaconsulent van de bieb Anissa geeft boeken- en (voor)leestips voor als lezen te saai, makkelijk of te moeilijk is. Voor kinderen (en hun ouders) van 4 – 18 jaar.  17 april en 8 mei, 15.00 – 16.00 uur.

 

Les op maat: Heeft u een vraag over het gebruik van uw PC, tablet of telefoon en vindt u het prettig om dit één-op-één te bespreken? Vraag dan een gratis Les op maat aan via het contactformulier op ontdekdebieb.nl, onze klantenservice (088 - 16 56 123) of kom langs bij de balie in de bieb. Op afspraak, gratis.

 

Taalcafé: Iedereen welkom die beter Nederlands wil leren spreken. Met een kop koffie of thee erbij oefenen we gesprekken, de uitspraak en praten we over maatschappelijke thema’s. Kom gezellig langs, iedereen is welkom! Ook geschikt voor als u nog moet inburgeren. Elke woensdagochtend, 10.00 - 11.30 uur  Gratis, geen afspraak nodig.

 

Doarpskeamer: Koffie drinken, een praatje maken, spelletjes doen of krantje lezen?  Dit is elke week, het is gratis en iedereen is welkom. Loop gerust binnen! Elke woensdag, 14.30 – 17.00 uur.

 

Kledingreparatie: Kapotte kleding? Geef ze een 2e leven tijdens de kledingreparatie. Het is kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage mag. Woensdag 29 maart, 26 april en 31 mei, 14.30 – 16.30 uur

Lees meer »