Algemeen

Eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’

In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. 

Ook lokale ondernemer Geert Pijnacker van Warenhuis Pijnacker doet mee. Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de

coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmediabericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Warenhuis Pijnacker is één van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1969 werd de winkel van Geert Pijnacker geopend in Ferwert en meer dan 50 jaar later is de winkel niet meer weg te denken uit Ferwert en wijde omgeving.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om te laten zien wat voor mooie winkels en bedrijven we in Ferwert hebben en wat die betekenen voor Ferwert en de wijde omtrek”, vertelt eigenaar Geert Pijnacker. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Ferwert en wijde omgeving de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in Ferwert, het centrum van onze wijde omgeving.” Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook in Warenhuis Pijnacker bijzondere activiteiten plaats. Kijk hiervoor op de socialmedia kanalen van de winkel