Algemeen

Bartlehiem Skeelertocht
ONK 2021 gaat niet door

De 33e editie van de Bartlehiem Skeelertocht stond gepland op zaterdag 21 augustus, maar de organiserende stichting heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar moeten besluiten dat de klassieker met start en finish in Hallum niet doorgaat.

Het programma voor het Open Nederlands Kampioenschap skeeleren was rond, aan vrijwilligers was geen gebrek en een grote groep trouwe sponsoren had al de toezegging gedaan om de organisatie te steunen, maar die heeft deze week met pijn in het hart de knoop doorgehakt.

De 33e Bartlehiem Skeelertocht was door de schaatsbond KNSB aangewezen als Open Nederlands kampioenschap heren (100 km.) en dames (75 km.), met tegelijk en op hetzelfde parcours een toertocht over verschillende afstanden.
Grootste probleem is voor de organisatie om met alleen vrijwilligers te voldoen aan de anderhalve meter maatregel voor het publiek en het handhaven daarvan. De huidigecoronamaatregelen gelden in ieder geval tot 13 augustus. Als daarna versoepelingen volgen, is het voor Hallum tekort dag om het evenement nog door te laten gaan. Dit besluit betekent tegelijk dat in het weekend Hallum Sportief 2021 de voor vrijdag 20 augustus geplande Wielerronde van Hallum en skeelerclinics op de zaterdagochtend voor leerlingen van basisscholen in de regio niet doorgaan.
De organisatie gaat er vanuit dat de 33e editie van de Bartlehiem Skeelertocht georganiseerd wordt op zaterdag 20 augustus 2022 en vertrouwt er op dat ook dan weer gerekend mag worden op iedereen die wil meehelpen om er een mooi evenement van te maken.