Algemeen

Blijf overeind, voorkom vallen met de valpreventietraining van Bakker Training Therapie

Gezond en fit oud(er) worden willen we allemaal en iedereen weet wel dat voldoende bewegen daarbij belangrijk is. 

De valpreventietraining bestaat uit fitheidsoefeningen, balans- en spierkrachttraining en is goed en geschikt voor álle ouderen! Meedoen met het programma helpt u om lichamelijk en geestelijk fit te blijven. Bovendien is meedoen heel gezellig.

 

Natuurlijk wilt u graag zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse dingen blijven doen. Toch bent u vast wel eens gevallen. Niet zo vreemd want één derde van alle ouderen valt jaarlijks één keer. Daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Wilt u zich zekerder en veiliger voelen? Bakker Training Therapie organiseert in samenwerking met Stichting Amaryllis en BV Sport een valpreventietraining in de Skalm te Stiens. Ook in Bewegingscentrum Hallum wordt dit jaar deze training weer verzorgt door Bakker Training Therapie.

Met het volgen van de valpreventietraining vermindert u de kans op vallen en verbetert u uw conditie. Vooraf of na de training is er ruimte voor een gezamenlijk bakje koffie of thee en in Stiens sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de actuele corona-maatregelen van het RIVM.

 

Wanneer en waar?

Stiens: maandag 4 oktober om 10:15 uur in de Skalm (‘Mobyl op Moandei’).

Hallum: dinsdag 28 september om 9:30 uur in Bewegingscentrum Hallum (‘In Balans’).

Het programma bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de valpreventietraining (deels) vanuit het aanvullend pakket.

 

Meer info  of aanmelden?

Via Bakker Training Therapie, tel. 058-2573410 of mail naar info@fysiotherapiestiens.nl