Algemeen

Dorpsgenoten actief tijdens Burendag in Blije, Burdaard, Ferwert, Hallum en Marrum

In bijna alle gemeenten wordt Burendag gevierd en dat geldt op zaterdag 28 september ook voor Blije, Burdaard, Ferwert, Hallum en Marrum.

Voor de veertiende editie zijn in het hele land al bijna 5300 activiteiten aangemeld. De organisatoren kunnen nu al zeggen dat de animo weer erg groot is. Het budget dat beschikbaar is voor Burendagactiviteiten is namelijk volledig aangevraagd. Het is nog wel mogelijk om een Burendagpakket aan te vragen. Dit pakket ontvangen mensen wanneer ze hun buurt voor 1 september aanmelden via www.burendag.nl. Ieder jaar kunnen deelnemende buurten een bijdrage aanvragen bij het Oranje Fonds voor hun Burendagactiviteit. Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage moet de activiteit ervoor zorgen dat buren met elkaar in verbinding komen.

Burendag is ooit ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Elk jaar komen duizenden buurten bij elkaar voor gezellige activiteiten maar ook om iets goeds voor de buurt te doen. Zoals het planten van een kruidentuin, het plaatsen van een picknickbank of onder het genot van een kop koffie met elkaar in gesprek komen.

In Blije zijn dorpsgenoten op verschillende plaatsen  in beweging. dat betekent samen de Unemastrjitte opknappen met straatversiering en daarna samen lekker eten. Aan de Tania/Krimpewei worden alvast voorbereidingen voor het dorpsfeest opgestart, de Witteweg wordt opgefleurd. Ook aan de Zwarteweg en Voorstraat wordt gewerkt aan straatversiering.

In Burdaard gaan bewoners van de Concordiastrjitte 's middags aan de slag om de bloembakken in hun straat te vullen.

In Hallum is die middag vanaf 14.00 uur dag een 'Meet & Greet' in Offingaburg.

In Ferwert willen bewoners van de Prof. Heymansstraat van 15.00 tot 20.00 uur hun straat opfleuren. Aan de Ringweg in Marrum is van 16.00 tot 23.00 uur een buurtbarbeque