Algemeen

Een grote kast vol eremetaal, maar wat moet je er mee?

Met renovatie van sporthal De Heechfinne in Ferwert lijkt er in de sportkantine geen plaats meer voor de enorme prijzenkast die herinnert aan gemeentelijke wedstrijden en toernooien.

Bekers, standers, medailles en erelinten die leden van turnverenigingen, basketballers, volleyballers en nog veel meer leden van sportverenigingen in het voormalige Ferwerderadiel verdienden na onderlingen treffens in de sporthal. Het zijn herinneringen aan de talloze onderlinge wedstrijden en toernooien die de afgelopen jaren werden georganiseerd in de sporthal. Zo kwam er in de loop der jaren een prijzenkast van twee bij één meter vol met herinneringen en dit alles had tientallen jaren een plekje in de sportkantine. Inmiddels is alles anders en met een grondige opknapbeurt van de sporthal lijkt er geen plaats meer voor de prijzenkast.

Grote vraag is nu: wat doen we er mee? Wellicht zijn er verenigingsbesturen en/of sporters die het eremetaal veilig willen stellen en/of belangstelling hebben voor de prijzenkast? Zij kunnen hiervoor contact opnemen met Marco Veenstra van de afdeling Gemeentewurk Noardeast-Fryslân. Een mailtje mag (m.feenstra@noardeast-fryslan.nl) of even bellen: 06 - 10517341.