Algemeen

De zomer werd in gemeentelijk openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum traditioneel afgesloten met de gezellige laatste plons en daar kwamen dus weer veel zwemmers verkleed op af om nog één keer dit seizoen helemaal los te gaan in het bad en ook het badpersoneel ging natuurlijk kopje onder.
Foto’s © Bram Buruma  

Een van de hoogtepunten van de afsluiting van een seizoen met ondanks beperkingen en maatregelen toch bijna 25.000 bezoekers, was de uitslag van het sponsorzwemmen. Zo’n honderd kinderen lieten zich sponsoren voor elk baantje dat zij eerder in de week trokken. Bestuurslid Hille Hellema kon uit handen van badmeester Jantine Kuiken de cheque in ontvangst nemen met daarop de voorlopige opbrengst van maar liefst 5714,02 euro. Zo werd de nieuwe glijbaan die er volgend seizoen is en een ton kost, al een heel klein stukje van de jeugd zelf. Na het zwemmen werden ook de prijzen bekendgemaakt van het verkleed zwemmen. De hoofdprijs was een zwemabonnement voor volgend jaar en was voor Ybele Terpstra die als clown kwam. Prijzen waren er ook voor Jelte en Tymen Jongbloed als twee pakes, Elyn Lanting als Minnie Mouse, Femke en Amarins Post als acroduo, Lisa, Emma en Sem Soepboer als vlinder, kikker en spin, Wessel Polstra als een skelletje.
Volgend seizoen is er veel vernieuwd in het zwembad. Een nieuwe glijbaan die nog hoger en langer is, de kleedaccommodatie en entree is dan in kader van Bruisend Hart tegelijk met de accommodatie van de voetbal- en kaatsclub compleet nieuw terwijl terrassen en de zonneweides dan helemaal opnieuw zijn ingedeeld.