Algemeen

Ferwerter Brenda Jager wil jeugd in beweging krijgen met Sportkampioentjes

Brenda Jager heeft het initiatief genomen om kinderen op een heel bijzondere manier kennis te laten maken met de sporten die ze later in de buurt kunnen gaan doen en ontdekken wat ze leuk vinden. ,,Omdat ik om me heen signalen opving dat beweegaanbod voor kinderen onder de zes jaar gemist werd in de buurt en ik zelf overtuigd ben van het belang van goed leren bewegen op jonge leeftijd, heb ik Sportkampioentjes bedacht'', legt Brenda uit.

In oktober start het multisport programma Sportkampioentjes als een nieuw sportaanbod voor kinderen van 3 t/m 5 jaar.Sportkampioentjes is een sportprogramma voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Het programma is opgedeeld in vier sportblokken. In elk sportblok staat een sport centraal. Er is bij Sportkampioentjes gekozen sporten die uiteindelijk in de buurt te beoefenen zijn, centraal te stellen. 

"Op deze manier maken kinderen kennis met de sporten die ze later in de buurt kunnen gaan doen en ontdekken ze wat ze leuk vinden. Natuurlijk zullen de vaardigheden die behandeld en ontwikkeld worden een goede basis zijn voor alle sporten die er bestaan'', legt Brenda uit. Goed en veelzijdig leren bewegen op jonge leeftijd is belangrijk, vindt Brenda. ,,Voor de motoriek, als ook voor heel veel andere dingen". 

Brenda Jager (32) is in 2012 afgestudeerd van de Hanzehogeschool in Groningen als leraar lichamelijke opvoeding. Tijdens die studie begon haar loopbaan in de sportwereld al en inmiddels heeft zij zo al van alles gedaan: van gymnastiek- en danstrainingen geven bij gymnastiekverenigingen, zwemlessen geven in verschillende zwembaden, voetbaltrainingen geven bij de plaatselijke voetbalvereniging, tot het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs op heel veel verschillende scholen. 

Sportief en veelzijdig
Brenda Jager is sportief  en veelzijdig. ,,Op dit moment werk ik als buurtsportcoach bij Sportbedrijf Drachten, waar ik naast de functie van vakleerkracht bewegingsonderwijs, zoveel mogelijk mensen van verschillende leeftijden in beweging probeer te krijgen en te houden. Dat kan door middel van het bedenken en uitvoeren van veel verschillende projecten en activiteiten en op die manier proberen zoveel mogelijk mensen plezier in bewegen te laten ervaren.''

Omdat Benda om zich heen signalen opving dat beweegaanbod voor kinderen onder de 6 jaar gemist werd in de buurt en zij zelf overtuigd is van het belang van goed leren bewegen op jonge leeftijd, heeft zij Sportkampioentjes bedacht.

Brenda heeft zelf een heel sportieve achtergrond. Zij heeft jaren geturnd bij SVKV Ferwert en heeft daar later ook lesgegeven en ze voetbalde vanaf haar vijftiende bij vv Wardy, waar ze ook in de jeugd-, en activiteitencommissie zat en voetbaltrainingen gaf. Ze schaatste bij de Ferwerter Iisclub, is lid van Kaatsvereniging Foswert, deed aan streetdance en ook stijldansen, ze zit in de sportcommissie van dorpsbelang. ,,Ik vind het leuk om dingen te organiseren en ben daarom met een opleiding Eventmanagement bezig en vind het bovendien superleuk om met jonge kinderen te werken.''

Meer info: www.sportkampioentjes.nl