Algemeen

Flinke uitbreiding bij fabriek van Hellema Hallum

Het heien was in december in de omtrek te horen en daarom zal het in Hallum heel veel mensen niet ontgaan zijn dat Hellema flink gaat uitbreiden. 

Naast de fabriek aan de Doniaweg komt een nieuw warehouse van 4000 vierkante meter. Het familiebedrijf dat al 160 jaar bestaat, blijft groeien en heeft als fabrikant van koekjes en tussendoortjes meer ruimte nodig. Hellema is met de uitbreiding klaar voor de toekomst, laten de broers Gerrit en Hille Hellema weten met nu 275 vaste krachten en zo’n 75 flexkrachten. Het magazijn zal naar verwachting in de zomer van 2022 klaar zijn. 

Verder geautomatiseerd werken biedt volgens directeur Gerrit Hellema meer mogelijkheden voor het bedienen van (internationale) klanten en opdrachtgevers. In het nieuwe magazijn staat duurzaamheid voorop.  Voor het officieel slaan van de eerste paal voor de uitbreiding trad de familie Hellema aan met naast de huidige directeuren Gerrit en Hille Hellema met op de foto ook Jiskje de Vries-Hellema, Jan Gerrit Hellema, Gerrit Piter Hellema, Anna Hellema, Geertje de Vries, Ate Bote Hellema, Maarten Hellema en uiteraard ook oud directeur heit/pake Jan Hellema.

Foto's: Bram Buruma