Algemeen

Friestalig liedjesprogramma Ferlet in It Spektrum Burdaard

Zondag 31 oktober om 15:00 uur brengt zangeres Janneke Warringa een nieuw Friestalig liedjesprogramma met als thema en titel 'Ferlet'. 

Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat wij in de afgelopen coronatijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook 'ferlet' aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde 'normaal'. De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen. Met nieuw materiaal en ook bestaande nummers in een nieuwe Friese vertaling. Janneke Warringa is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied. Ze voelt zich zeer verbonden met de muziek van bijvoorbeeld Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Stef Bos, Bløf, De Dijk, Ramses Shaffy. Janneke werkt sinds kort nauw samen met pianist Peter van der Zwaag, die bekend is als muzikaal begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long, Liesbeth List. Verder wordt Janneke omringd en muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer. 

Regie: Bart Kingma Liedteksten: Baukje Wytsma, Tsjebbe Hettinga, Jaap Duijs, Peter van der Zwaag Techniek: Remko Hoitsma Muziekarrangementen & productie: Peter van der Zwaag Duur voorstelling: 60 minuten (zonder pauze)