Algemeen

GEEN BEZOEK MEER IN FOSWERT

Woonzorgcentrum Foswert in Ferwert is nu gesloten voor alle bezoek. Dit is uit voorzorg en om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

De gezondheid van onze bewoners en onze medewerkers gaat boven alles, meldt Interzorg Groep. Met behulp van deze maatregel schermen we onze kwetsbare, oudere doelgroep nog meer af. We willen het risico op besmetting van onze bewoners en onze medewerkers op deze manier zo klein mogelijk maken. Daarom is bezoek aan de bewoners niet meer toegestaan.
Voor Foswert gelden verder de maatregelen dat dewoners op hun eigen afdeling blijven, Grand Café Út en Thús is gesloten, bewoners krijgen eten en drinken zoveel mogelijk op de eigen kamer . Een uitzondering hierop zijn de bewoners van afdeling de Greidhoeke en bewoners die de Soos bezoeken. Deze bewoners eten in de huiskamer of op de Soos. Alle activiteiten, bijeenkomsten en ook de dagbesteding in Foswert zijn uiteraard afgelast en er worden tijdelijk geen vrijwilligers ingezet. Bewoners kunnen geen gebruik maken van de dienstverlening van de kapper en de pedicure.
Als een bewoner klachten vertoont neemt de verpleegkundige contact op met de arts. De arts beslist welke maatregelen er nodig zijn. Deze maatregelen zijn ingrijpend, voor zowel onze kwetsbare bewoners, hun familie en onze medewerkers. Iedereen in Foswert werkt er hard aan om deze periode zo goed en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Omdat er geen gezamenlijke activiteiten zijn, is er extra aandacht voor het welbevinden van de bewoners. Het streven is dat bewoners dagelijks op meerdere momenten persoonlijke aandacht krijgen.