Algemeen

'Laatste weken van dit seizoen zijn de mooiste in het zwembad'

Helaas dit jaar wederom geen Zwem4daagse in gemeentelijk openluchtbad De Sawn Stjerren in Hallum, maar wel sponsorzwemmen voor een nieuwe glijbaan die in 2022 geplaatst zal worden, natuurlijk het diplomazwemmen en vrijdag 10 september de laatste plons van dit seizoen. Het volgend seizoen staat alles met Bruisend Hart in het teken van vernieuwing.  

Ondanks of misschien juist door heel veel beperkingen door corona, waren er dit jaar opvallen veel banenzwemmers actief.

Alle kinderen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs konden deze week een steentje bijdragen aan de nieuwe glijbaan. De kinderen zochten sponsors per baantje of een eenmalige bijdrage en zwommen hun banen.  Zo wordt de glijbaan ook een stukje van iedereen. De opbrengst van de sponsoractie blijft nog even een verrassing, maar er waren echt heel veel fanatieke deelnemers.  Alle kinderen voor de zwemlessen hebben het weer fantastisch gedaan en mogen daar trots op zijn. En dan te bedenken dat het koude voorseizoen en een matige zomer en naseizoen niet echt meewerkten qua weersomstandigheden. 

Als afsluiting van het leszwemmen gaan alle kinderen die dit jaar zwemles hebben gehad samen met de badjuffen en meesters Pyjamazwemmen. Het laatste afzwemmoment voor de ABC diploma´s was afgelopen zaterdag. Een grote groep kandidaten stond te trappelen om hun seizoen af te sluiten met een diploma. 

Laatste Plons
Vrijdag 10 september dus nog een Laatste Plons en dat is vanaf 18.30 uur en ook dit jaar weer met verkleed zwemmen. Iedereen mag zich zo mooi mogelijk verkleden en dingt dan mee voor een mooie prijs. De hoofdprijs is een persoonlijk abonnement voor 2022 ter waarde van 65 euro.  Traditiegetrouw gaan de badmeesters en juffen (of ze nu willen of niet) die avond ook te water. Vorig jaar kon dat vanwege corona niet doorgaan, maar op verzoek van de kinderen wordt deze traditie weer opgepakt. 

En dan is dit seizoen ook alweer bijna afgelopen. Ondanks dat het niet een hele warme zomer was, mogen ze in De Sawn Stjerren niet mopperen over het aantal bezoekers. Dit jaar waren het vooral veel banenzwemmers die langskwamen, bekenden maar ook nieuwe zwemmers. Helaas dit jaar nog geen ontbijtzwemmen vanwege beperkingen door corona, maar hopelijk wordt ook deze traditie volgend jaar weer opgepakt in de nieuwe accommodatie die deze winter wordt gerealiseerd.