Algemeen

MAATREGELEN VERLENGD
IN NOARDEAST

In de gemeente Noardeast-Fryslân worden de coronamaatregelen voor de zondagsopenstelling van winkels en tijdelijke uitbreiding van terrassen verlengd en dat geldt ook voor het gemeentelijk GO-loket voor ondernemers, hebben burgemeester en wethouders besloten.
Winkels in de levensmiddelensector in Noardeast  (zoals supermarkten, bakkers, slagers en groenteboeren) mogen t.m. 31 december  op zondagen van 8.00 tot 20.00 uur open. Dit is een verlenging van de eerder genomen maatregel. Het winkelend publiek kan zo beter gespreid worden, om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Winkeliers moeten hiervoor wel een melding doen bij de gemeente. Is er eerder al toestemming verleend, dan wordt deze automatisch verlengd.
De tijdelijke uitbreiding van terrassen is verlengd tot 28 maart 2021 Door de 1,5 meter coronamaatregel kunnen bestaande terrassen niet volledig worden gebruikt. Tijdelijk mogen terrassen in de gemeente Noardeast-Fryslân ruimer opgesteld worden. Voor horeca ondernemers die al toestemming hebben voor uitbreiding van het terras, wordt dit automatisch verlengd.