Algemeen

Marrum wil nieuwe multifunctionele zaal

De gymzaal in Marrum heeft zijn langste tijd gehad en als het aan dorpsbelang ligt, komt daarvoor in de plaats een nieuwe multifunctionele zaal aan het dorpshuis. 

Marrumers zien het niet zitten dat kinderen voor gymles naar Ferwert moeten en pleiten daarom voor een nieuwe accomodatie in eigen dorp. De gemeente heeft aangegeven dat de gymzaal nog jaren mee kan. Marrum kijkt liever verder vooruit en denkt aan een nieuwe multifunctionele zaal aan het dorpshuis, zodat de schoolkinderen in ieder geval in eigen dorp kunnen gymmen en niet hoeven uit te wijken naar de sporthal in Ferwert. 

Vorig jaar is een flinke opknapbeurt van dorpshuis De Nije Tille afgerond. Marrum kreeg daarvoor 130.000 euro uit verschillende fondsen en subsidies. De rest werd verdiend door vrijwilligers, die daar ruim 3000 uren in staken. Op dit moment worden samen met de energiecoöperatie Mei-inoar Grien plannen gemaakt voor zonnepanelen op het dak van het dorpshuis. Die panelen kunnen dan gekocht worden door mensen in het dorp en die zo kunnen zo besparen op hun energierekening.