Algemeen

Marrumers voor groot publiek op de planken

De traditionele playbackshow in Marrum trok in het dorpshuis vooral jonge dorpsgenoten die het aandurfden om voor een groot publiek met heiten en memmen, pakes en beppes én een deskundige jury op te treden. Maar er was als afsluiting ook een 'gala' van internationale artiesten die niet meer onder ons zijn, zoals onder andere Elvis Presley, André Hazes, Sugar Lee Hooper, Michael Jackson en Amy Winehouse. 

Voor een groot publiek waren er in het Marrumer dorpshuis in totaal maar liefst 14 optredens. In de jongste groep tot en met acht jaar naast natuurlijk Kinderen voor Kinderen ook een act van grote artiesten zoals Ali B, Jada Borsato, Mylène en Rosanne. Voor de beide juryleden was het heel moeilijk, maar gaf de hoogste waardering voor het optreden van Fenna Hoekstra en Ylze Borger met Me and my selfie van Mylène en Rosanne. De tweede prijs was voor Sanne Inge van Kammen met Duurt te lang.   

Bij de jeugd tot en met 12 jaar waren het Max & Anne, de vengaboys Lil Nas X, Shawn Mendes, Kris Kross & Maan én opnieuw Mylène en Rosanne die een spetterend optreden gaven. In deze groep koos de jury als winnaar Jurre Borger en Hilde Hoekstra met Samen van Max en Anne. De tweede prijs was voor ilse en Alyssa met Old town road.