Algemeen

Clincs trekken bijna zestig sportievelingen

Meidenvoetbal slaat aan

Ze zullen niet allemaal een tweede Vivianne Miedema of Lieke Martens worden en niet gauw net zo'n goede keeper blijken als Sari van Veenendaal. Dat geeft niet, want vooralsnog is plezier in het voetbalspelletje en zin in sporten het belangrijkste. Dat in combinatie met goede prestaties van de Oranje damesvoetbal, zorgde er voor dat bijna zestig meiden en dames afkwamen op de speciale kennismakingstraining die sv Wykels Hallum organiseerde. 

De tijd dat voetbal alleen iets voor mannen was, is allang voorbij. Het aantal meisjes en vrouwen dat zich met de populairiteit van de Oranje Leeuwinnen inschrijft bij een voetbalclub neemt toe en ook sv Wykels Hallum merkt dat er steeds meer animo is voor meiden- en damesvoetbal. 

Om dat te stimuleren, werd in Hallum op initatief van Tineke Hijma, Thea de Vries en Jurjen Bosch een speciale kennismakingstraining georganiseerd. In samenwerking met Richard Steensma (Buro Sportief) en Maarten de Jong (hoofd jeugdopleidingen van sv Wykels Hallum) werden de 40 meiden en 19 dames begeleid door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Er was onder meer aandacht voor techniek, loopvaardigheid, coördinatie en er was een speels parcours uitgezet. Het initatief van de Hallumers sluit aan bij dat de KNVB verwacht dat de groei en belangstelling bij damesvoetbal zal doorzetten. De voetbalbond zet er op in dat het aantal leden in 2020 landelijk uitkomt op 183 duizend. De voetbalavond in Hallum werd dan ook georganiseerd in samenwerking met de  voetbalbond KNVB. De ambitie bij Wykels Hallum is het meidenvoetbal in de regio te promoten en te versterken.

De Hallumer voetbalclub merkt al langer dat de animo voor het damesvoetbal groeit. Naast meisjes die nu al actief zijn binnen de jeugdteams, is daar inmiddels een groep dames al een jaarlang op de vrijdagavond enthousiast aan het trainen en speelt een team ook al in competitieverband. 

Vervolgtraining

Om het succes van de kennismaking tijdens de trainingsavond én de groeiende belangstelling een vervolg te geven, is er in Hallum de herfstvakantie op vrijdag 25 oktober nog weer een open training voor leden en niet leden van 14.00 tot 16.00 uur. De deelname is ook dan weer gratis en ook meiden uit omliggende dorpen zijn natuurlijk welkom. 

In de november wil Wykels Hallum vervolgens nog een trainingscursus geven op de vijf vrijdagen  van 18.30  tot 19.30 uur.