Algemeen

Ook Op 'e Trije heeft nu een BSO

Christelijke basisschool Op Streek in Ferwert had al een buitenschoolse opvang (BSO) maar nu is ook bij openbare basisschool Op 'e Trije deze voorziening ingericht en kunnen leerlingen ook daar ’s middags na schooltijd onderdak krijgen, 

Bij de opening van de BSO in Op ‘e Trije mochten Sanne, Lisette, Miley en Gyon de door deze kinderen zelfgemaakte kleurige slinger doorknippen onder toeziend oog van groepsleidster Haakje Drost (links) en Geesina Fennema namens TIKO. Na de opening was er een traktatie voor alle leerlingen van Op 'e Trije.  Foto's: Bram Buruma.

In openbare basisschool Op 'e Trije werd de buitenschoolse opvang (BSO) feestelijk geopend door de eerste vier kinderen die daar ’s middags na schooltijd onderdak hebben. 

De BSO is onder de vlag van TIKO (Thuis in Kinderopvang) in Kollum, die deze voorziening voor een grote groep kinderen tussen de vier en dertien jaar regelt op tal van plaatsen in Noardeast-Fryslân en Achtkarspelen. In Ferwert kunnen kinderen nu dus na hun lessen ook terecht in de openbare school. Er is daarvoor een eigen groepsruimte gecreëerd waar Haakje Drost uit Blije de groepleidster is. 

Voorzieningen
Na schooltijd mogen leerlingen die in de BSO blijven, gebruikmaken van voorzieningen in en rond het schoolgebouw van Op 'e Trije. 

Bij de start van deze BSO waren vier kinderen aangemeld, maar er is met de huidige leiding plaats voor twaalf. 

Bij de opening was er voor de leiding en kinderen van de BSO uit handen van schooldirecteur Nico Woudwijk een cadeautje voor de BSO, een traktatie voor alle leerlingen van de basisschool en zij mogen nu samen een naam bedenken voor de BSO.