Algemeen

Orgelconcert Lidia Ksiazkiewicz
in St. Martinuskerk Ferwert

Op maandag 8 juli 2019 om 20.00 uur geeft de beroemde organiste Lidia Ksiazkiewicz een concert op het fraaie orgel in  de Sint Martinuskerk te Ferwert. 

Lidia is een topper op zowel piano als  orgel. De commissie is dan ook blij dat zij een concert komt geven. Het begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar.

Verdere informatie: www.zingenenzo.com 

 

Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Lidia Ksiazkiewicz won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem ( Concours César Franck, 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië , 2004). Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Lidia veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. 

Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en ze is begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg; bovendien treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano. Ze heeft ook verscheidene cd’s op haar naam staan voor zowel orgel en piano en ze schreef ook een boek over de invloeden van het pianotechniek op het orgelspel