Algemeen

Orgelconcert Minne Veldman in Martinuskerk te Ferwert

Op donderdag 22 augustus komt Minne Veldman weer naar Ferwert om een gevarieerd orgelconcert te geven op het fraaie orgel in de St.-Martinuskerk. 

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo'n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen tien solo-cd's, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Ook verschenen cd's met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek en orgelmuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie koraalbewerkingen (inmiddels 21 delen). Minne Veldman organiseert jaarlijks enkele 'grote' orgelconcerten (avondvullende programma's op toplocaties), het Orgelfeest en de YouTube-Orgeldag (3e zaterdag van september). Op internet staan honderden video's van zijn orgelspel.

Het concert in Ferwert begint om 20.00 uur en Minne Veldman zal een gevarieerd programma ten gehore brengen. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Info: www.zingenenzo.com.