Algemeen

De Sawn Stjerren in Hallum trekt bijna 35.000 bezoekers

Prima zomer voor openluchtbad

Gemeentelijk openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum beleefde met bijna 35.000 bezoekers een prima zomer. Donderdag 12 september werden de zwemlessen traditioneel afgesloten met pyamazwemmen, een dag later stond er voor de vaste vroege vogels zelfs een ontbijt klaar en 's avonds was de feestelijke laatste plons van dit jaar.

Na de topzomer van 2018 met bijna 39.000 bezoekers, mogen ze in Hallum ook dit jaar zeker niet klagen.Bijna 35.000 bezoekers wisten openluchtzwembad De Sawn Stjerren te vinden, de teller stond om precies te zijn op 34.989. 

In de laatste weken gebeurde er nog van alles in het zwembad. Het zwemseizoen werd zoals ieder jaar weer feestelijk afgesloten met diplomazwemmen voor het ABC-diploma en andere diploma’s zoals survival, zwemvaardigheid en snorkelen. Het mooie is dat iedereen geslaagd is. Dus al met al een uitmuntend seizoen, dat de leiding elk jaar wel zou willen.

Op donderdag 12 september kwamen alle zwemlessers en de badjuffen voor de laatste les naar het zwembad voor het traditionele pyjamazwemmen. Deze keer was er voor iedereen een leuke attentie van een sponsor om mee te knutselen.

Voor de vroege vogels, die iedere ochtend al om zeven uur hun baantjes kwamen zwemmen, stond er op vrijdagochtend 13 september een uitgebreide ontbijttafel klaar, zoals dat ieder jaar georganiseerd wordt voor de vaste groep banenzwemmers en ook dit jaar werd het ontbijt gesponsord door de plaatselijke Spar. Traditiegetrouw was op de laatste vrijdagavond van het seizoen de gezellige ‘laatste plons’, waarbij onder grote belangstelling natuurlijk het badpersoneel met kleren aan in het water werd gegooid en dat is iets waar kinderen al het hele seizoen naar uitkeken. 

Het zwembadpersoneel kijkt al weer uit naar volgend jaar, dankt allee bezoekers voor een fijn en plezierig jaar en natuurlijk ook alle vrijwilligers die op wat voor manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen.