Algemeen

Rondleidingen historisch Ferwert

Altijd al nieuwsgierig naar de rijke historie van Ferwert? Deze zomer is het mogelijk om een rondleiding te volgen door het dorp. Vijf enthousiaste vrijwilligers zullen bij toerbeurt eens in de twee weken voor toeristen en belangstellenden op zaterdagmiddag een rondleiding van ongeveer een uur verzorgen op en rondom het Vrijhof.  

Deze zomer is het mogelijk om een rondleiding te volgen op zaterdag 24 juli, 7 en 21 augustus en 4 en 18 september. De gidsen weten veel over de geschiedenis van Ferwert maar vertellen ook boeiende verhalen en leuke anekdotes, die veel mensen vast nog niet kennen.

Na de rondleiding kan men nog alle tijd nemen voor een bezoek aan de Sint Martinuskerk, die tijdens Tsjerkepaad 2021 (3 juli t/m 11 september) van 13.30 tot 17.00 uur vrij toegankelijk is.

De start is om 14.00 uur bij de vlag op het Vrijhof. Opgave is niet nodig en deelname is tijdens dit pilotjaar gratis. Voor groepen is het ook mogelijk om op afspraak een rondleiding te reserveren op een andere datum en tijd (mail: rommert1@hetnet.nl).

Nog meer weten? 
Aan de muur van Vrijhof 4 hangt een bakje met de folder ‘Plattegrond Historisch Ferwert’ die men kan gebruiken voor een wandeling langs gevelbordjes aan historische panden in het oude centrum van het dorp. 

Rondom het kerkhof van de Sint Martinuskerk zijn 30 grafgedichten op bordjes te lezen. Men kan ook de gratis app MeAR Fryslân downloaden en op het Vrijhof starten met de wandel- en fietsroute ‘Verhalenroute Historisch Ferwert-Hegebeintum’ in AR (augmented reality).