Algemeen

Een internationaal peloton wielrenners denderde zondag vanuit Leeuwarden de Visit Friesland Elfsteden Race 'om de Noord', dus na de start in Leeuwarden via Dokkum, Burdaard en Hallum richting Harlingen. De slag in de wedstrijd over bijna 200 kilometer viel bij Hallum met in het oranje latere winnaar Elmar Reinders voorop. www.sawnstjerrennijs.nl  Foto's © Bram Buruma

Het fel gekleurde lint wielrenners trok in Noardeast met heel veel politie en verkeersregelaars veel publiek langs de kant, met voor de mannen de opening van het  Friese wielerseizoen in de eerste Visit Friesland Elfsteden Race. Zoals verwacht was de wind al in de eerste 40 kilometer scherprechter in de wedstrijd ‘om de Noord’ en werd het peloton al richting Dokkum uiteen geslagen. In het centrum van Hallum was het slagveld compleet met een valpartij en viel de beslissende slag bij het opdraaien van de provinciale weg richting Stiens. Na een koers van bijna 200 kilometer werd Elmar Reinders uit Emmen in de finale langs de Bonkefeart in Leeuwarden winnaar. Vlak achter de koplopers finishte Hartthijs de Vries uit Kollum als vijfde en eerste Fries.