Algemeen

Spetterende afsluiting in zwembad

De zomer werd in gemeentelijk openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum traditioneel afgesloten met de gezellige laatste plons en daar kwamen dus weer heel veel zwemmers verkleed op af om nog één keer dit seizoen helemaal los te gaan in het bad.

De prijswinnaars van het verkleed zwemmen worden gehuldigd aan de rand van het bad dat deze zomer bijna 25.000 bezoekers trok. Op de laatste dag is er voor de laatste plons heel veel jeugd en Hille Hellema maakt als voorzitter van de stichting de voorlopige opbrengst bekend van sponsorzwemmen voor een nieuwe glijbaan. Foto's: Bram Buruma

Een van de hoogtepunten van de afsluiting van een seizoen met ondanks beperkingen en maatregelen toch bijna 25.000 bezoekers, was de uitslag van het sponsorzwemmen. Zo’n 100 kinderen lieten zich sponsoren voor elk baantje dat zij eerder in de week trokken. Bestuurslid Hille Hellema kon uit handen van badmeester Jantine Kuiken de cheque in ontvangst nemen met daarop de voorlopige opbrengst van maar liefst 5714,02 euro en dat bedrag is inmiddels al opgelopen tot boven de 6.000 euro. Zo is de nieuwe glijbaan die er volgend seizoen is en een ton kost, al een heel klein stukje van de jeugd zelf. Volgend seizoen is er veel vernieuwd in het zwembad. Een hagelnieuwe glijbaan dus die nog hoger en langer is, de kleedaccommodatie en entree is dan in kader van Bruisend Hart tegelijk met de accommodatie van de voetbal- en kaatsclub compleet nieuw terwijl terrassen en de zonneweiden dan helemaal opnieuw zijn ingedeeld.