Algemeen

SWINGENDE START BIJ
DORPSHUIS MARRUM

Na anderhalf jaar maatregelen en beperkingen kon in Marrum de deur van dorphuis De Nije Tille weer op een kier. De start van activiteiten was buiten, maar als alles meezit wil Marrum-Westernijtsjerk de komende maanden weer los.  
Foto's © Bram Buruma

Bij de presentatie van het programma voor de komende maanden werd op de stoep bij De Nije Tille in Marrum letterlijk alles uit de kast gehaald. Tal van dorpsgenoten en nog veel meer mensen van alle leeftijden verschenen voor een daverende show op de catwalk met kleding van de 'ferkaaisolder' die in het dorpshuis is ondergebracht en beschikbaar is voor verhuur. 
Bij de presentatie van activiteiten was duidelijk dat Marrum er klaar voor is in en rond De Nije Tille. Het dorpshuis wordt binnenkort ook nog voorzien van zonnepanelen, waar alle dorpsgenoten dan op een aantrekkelijke manier in mee kunnen doen en zo profiteren van duurzame energie.
Het was open huis in De Nije Tille, maar bekendmaking van het programma in de komende maanden was toch nog maar even lekker buiten. Er kwamen heel veel dorpsgenoten naar het terras met de gratis koffie en cake. Duidelijk was dat met dit weerzien iedereen staat te trappelen om eindelijk weer sámen iets te kunnen doen. Daarom is er weer een programma met de bekende activiteiten voor alle leeftijden. Jan van der Meer maakte als voorzitter van de activiteitencommissie wel duidelijk dat er door verschuiving van subsidiegelden van de gemeente minder financiële armslag is en dat daar nog wel een oplossing voor moet worden gezocht. Tegelijk met het open huis van De Nije Tille betraden Ypie Folkertsma en wethouder Fedde Breeuwsma officieel als eerste koppel de nieuwe jeu de boules baan bij het dorpshuis.