Algemeen

TEKENEN EN KLEUREN VOOR BEWONERS VAN FOSWERT

Omdat bewoners van woonzorgcentrum Foswert in Ferwert nu binnen moeten blijven en zij nauwelijks nog bezoek krijgen, is er een spontane oproep aan kinderen om een mooie tekening of een knutselwerkje voor ze te maken. 

Teamleider Petra Bakker toont de eerste tekeningen die binnen kwamen en hoopt dat nog veel volgen voor bewoners van Foswert. Foto © Bram Buruma

Tekeningen en knutselwerkjes kunnen in daarvoor naast de hoofdingang van Foswert bakken worden gelegd. Personeel van Foswert zorgt dan dat die bij de bewoners komen.
Een tekening sturen mag ook: Woonzorgcentrum Foswert, t.a.v. bewoners, Antwoordnr. 6700, 9172 ZX  Ferwert.

Maatregelen

De verspreiding van het coronavirus en het besmettingsgevaar zorgt er voor dat rondom indringende maatregelen worden genomen. In woonzorgcentrum Foswert in Ferwert is het nu heel stil, omdat heel strenge regels gelden voor zowel bezoekers als bewoners.
In Foswert wordt er alles aan gedaan om de kans op een besmetting van het coronavirus bij bewoners, cliënten en medewerkers te minimaliseren. Bezoek aan Foswert daarom zoveel mogelijk beperkt houden, is het advies. Per dag is maximaal één bezoeker tegelijk per kamer en per bewoner toegestaan. Ook bezoek de gemeenschappelijke ruimtes mag niet. Mensen mogen dan ook alleen hun naaste bezoeken geen andere bewoners van Foswert. Het is in principe niet toegestaan bewoners van ons Woonzorgcentrum op te halen. Tussen 10.00 en 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur is bezoek in Foswert alleen toegestaan in echt dringende gevallen en noodsituaties. Bewoners krijgen waar mogelijk hun maaltijd op de kamer geserveerd. Bewoners die de soos bezoeken, krijgen hun maaltijd zoals altijd op de Soos geserveerd.De bewoners van de Fosta-woningen krijgen hun maaltijden thuis bezorgd. De winkel is dicht en dagverzorging is eveneens gesloten tot en met 31 maart. Vrijwilligers blijven thuis, zodat alles aan komt op het vaste personeel. De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart en Foswert volgt zo de richtlijnen van de RIVM op. Ook Grand Café Ut en Thús is in ieder geval ook tot en met 31 maart de deure dicht voor zowel bezoekers van buiten als interne gasten. Alle activiteiten daar zijn uiteraard geannuleerd. Woordvoerder Marjan Havinga-Jansma: ,,Elkenien wit wat der geande is en dêrom ferrinne de maatregels ek goed en sette de meiwurkers harren maksimaal yn.''