Algemeen

Tijdelijke woon- of werkruimte in een voormalige school in Ferwert

Voormalige middelbare school het Dockinga College in Ferwert staat leeg sinds de sluiting afgelopen zomer. CareX Fryslân heeft het pand in beheer gekregen om er een nieuwe (tijdelijke) invulling aan te geven.

In het gebouw zijn mogelijkheden om tijdelijk te wonen of gebruik te maken van een werkruimte. De toekomstige bewoners krijgen elk een eigen klaslokaal om in te wonen. De keuken, douche en toiletten worden gedeeld. De werkruimtes zijn geschikt voor bijvoorbeeld een kunstenaar of startend ondernemer.

CareX helpt mensen die tijdelijke woon- of werkruimte zoeken. Zolang er nog geen nieuwe bestemming voor het pand is, zorgt CareX voor een tijdelijke invulling. Op deze manier blijft de buurt leefbaar en netjes bewoond, totdat de eigenaar het pand zelf weer nodig heeft voor bijvoorbeeld sloop of verkoop.

CareX beheert tijdelijke woon- en werkruimte van onder andere duplexwoningen, eengezinswoningen, boerderijen, schoolgebouwen en kantoorpanden in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Naast de woonruimte in Ferwert heeft CareX Fryslan woon- en werkruimtes in beheer in onder andere Reitsum, Broeksterwoude, Burgum, en Surhuisterveen.

Voor meer informatie over wonen of werken via CareX Fryslân kan contact worden opgenomen via 058 711 3308 of fryslan@carex.nl. CareX Fryslân heeft tevens elke werkdag tussen 10:30 – 11:30 uur een inloopuur voor kennismakingsgesprekken op hun kantoor in Leeuwarden.