Algemeen

Toekomst voor herberg Veldzicht

Het Waddenfonds geeft 50.000 euro voor de verbouwing van voormalige herberg Veldzicht in Blije. Zo ontstaat er een mogelijkheid dat de eerdere voorziening wordt omgebouwd tot een ontmoetingsplaats voor het hele dorp.

Veldzicht staat al een paar jaar leeg, maar wordt in beheer van dorpsbelang ingericht als een huiskamercafé. Foto: Bram Buruma

Veldzicht staat al enige tijd leeg, de bovenverdieping is verbouwd tot woongelegenheid en ook het zaaltje er naast werd een woonhuis. De totale investering is ruim 187.000 euro. Als het lukt om in de loop van volgend jaar te realiseren, komt het beheer van het 'huiskamercafé' in handen van het bestuur van mfa Fjildsicht en wordt het gerund door vrijwilligers. Het bestuur gaat er niet vanuit dat er dan sprake is van concurrentie. Het huiskamercafé in Veldzicht wordt geschikt gemaakt voor groepen tot maximaal tien mensen. Veldzicht wordt zo een ontmoetingsplek waar bijvoorbeeld samen kan worden gekookt en gegeten, maar er  kunnen bijvoorbeeld ook familiefeesten worden gehouden.