Algemeen

Traktatie Duurzaam Marrum voor toekomst

Duurzaam Marrum en actiecomité No Shit kregen het na een lange juridische strijd voor elkaar dat de vergunning voor een biovergister aan de Botniaweg werd ingetrokken uit angst voor overlast voor eigen dorp en omgeving. De actievoerders bedankten dorpsgenoten voor de inzet met in het bijzonder aandacht voor de jeugd die verder mag bouwen aan een gezonde woonomgeving.

Voor de jeugd was het feest 'op 'e Hoeke' in Marrum, met voor alle kinderen een ijsje. Foto's: Bram Buruma 

Stichting Duurzaam Marrum en actiecomité No Shit zetten zich er met een lange adem voor in dat er geen biovergister aan de rand van het dorp komt. De lange juridische werd begin dit jaar gewonnen. Met zoveel vervelende beperkingen lukte het toen even niet om iedereen te bedanken voor het vertrouwen en de inzet, maar nu kon dan eindelijk het beloofde feestje voor het dorp georganiseerd worden. 

Op de woensdagmiddag werd de basisschooljeugd uit het dorp getrakteerd. De jongsten konden  een ijsje halen bij de cafetaria en de oudere jeugd kreeg een bon voor een gratis milkshake. Om het feest compleet te maken en jong én oud te laten genieten, liepen er tussen de feestgangers een aantal leden van de plaatselijke toneelvereniging die verkleed waren als 'âlde wyfkes' en er was ook een fotowedstrijd verbonden aan dit feest.