Algemeen

Tulpenbollen voor Bruisend Hart van Hallum

Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân heeft 12.000 tulpenbollen ter beschikking gesteld die aan het eind van dit jaar verkocht worden voor het initiatief Bruisend Hart van Hallum.

Van Gemeentebelangen kwamen Pieter braaksma en Barbara Wijbenga naar Hallum om daar zelf de tulpenbollen te overhandigen voor Bruisend Hart. Met de winst uit verkoop van de bollen hoopt de partij een bijdrage te leveren om het tekort van twee ton aan te vullen, dat er nog is voor clustering van sportvoorzieningen, een project dat in totaal bijna anderhalf miljoen euro kost. De initiators vragen de gemeente tot nu toe tevergeefs om het gat te dichten. Met deze bloemrijke actie wil Gemeentebelangen een signaal afgeven en de gedreven Hallumers een hart onder de riem steken. Inmiddels hebben vrijwilligers de bollen ingepakt en is de verkoop gestart.

 

De bloembollen worden door Barbara Wijbenga en Pieter Braaksma (links) van Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân overhandigd aan initiatiefnemers van Bruisend Hart en Doarpsbelang Hallum. © Foto's: Bram Buruma