Algemeen

Uitstalling Kunst in de Kerk van Lichtaard

Op zaterdag 27 juli exposeren meerdere regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse kerkje van Lichtaard. De expositie is gekoppeld aan de Noord-Friese Winkeltjesroute die op dezelfde dag plaatsvindt. Dit keer is het de beurt aan drie beeldende kunstenaars: Jan de Jong, Ellen Francke en Yvonne Rehorst.   

Voor Jan de Jong is schilderen als een rode draad in zijn leven. Zijn creativiteit op doek zetten is al jaren zijn grote hobby. Zijn inspiratie komt overal vandaan, van een tocht door Umbrië, het Friese landschap op een stormachtige dag of een indrukwekkende droom. Zijn schilderijen zijn heel uiteenlopend, van stillevens tot landschappen, van portretten tot abstracte schilderijen, vaak met een subtiele knipoog naar het leven.

Ellen Francke is van kleins af aan al bezig met diverse textiele technieken. Elke keer als er iets ingrijpends gebeurde, hielp het borduren haar 'steek voor steek' weer vorm te geven aan haar leven. ,,De veelzijdigheid in borduurtechnieken, zowel machinaal als handmatig uit te voeren, en het gebruik van diverse soorten garens en materialen geven mij naast een structuur ook een enorme vrijheid om te experimenteren.” Het Friese landschap, bloemen of gewoon een lijn zijn voor haar inspiratiebronnen om te komen tot een werk.  

Yvonne Rehorst laat zich inspireren door mens, dier en landschap en heeft in het schilderen een manier gevonden om haar inspiratie om te zetten in creativiteit. Haar schilderijen, tekeningen en ruimtelijke vormen zijn hier het gevolg van. 

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende expositie gezorgd. De expositie vindt 1x per maand plaats op de laatste zaterdag van de maand en is te combineren met de Noord-Friese Winkeltjesroute.

Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl. 

Kunst in de Kerk is onderdeel van de Noord-Friese Winkeltjesroute. In de kerk zijn routekaarten gratis verkrijgbaar. De kerk in Lichtaard is tussen 10.00 uur en 17.00 uur gratis toegankelijk voor belangstellenden  λ

 

Noord Friese Winkeltjesroute

Zaterdag 27 juli is de Noord Friese Winkeltjesroute. Veertien winkeltjes en ateliers zetten tussen 10.00 uur en 17.00 uur hun deuren open voor publiek. Het aanbod bij de winkeltjes en ateliers varieert van mode, woonaccessoires, brocante en wol tot bloemen, kaarsen, glaskunst en mozaïek. De route is zowel op de fiets als per auto te doen. 

Routekaarten downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl én de routes zijn ook op elk adres te krijgen