Algemeen

Leerlingen van christelijke basisschool Aasterage  in Marrum vierden dat juf Anneke van der Wal-Soepboer 40 jaar kleuterjuf is.

Juf Anneke wordt feestelijk onthaald op het plein. Foto: Bram Buruma

 

Tijdens de strenge winter van 1979 stond Anneke voor het eerst voor de klas en dat was aan in Sneek op de Prinses Margrietschool. Sinds het schooljaar 1979-1980 gaf zij les op de Koningin Julianaschool in Kollum, vanaf januari 1986 was ze werkzaam op cbs It Fundamint in Hallum en vanaf 1999 op cbs Aasterage in Marrum.

Collega's noemen juf Anneke 'een bevlogen juf die zich met hart en ziel inzet voor haar kleuters'. Donderdag 7 november was het feest op Aasterage. Juf werd 's morgens feestelijk onthaald op het schoolplein. Daarna was er een spelletjescircuit door de hele school en in de gymzaal was een 'coolkidsparty'.

De lunch was met de hele school in het dorpshuis. De kinderen zongen voor juf Anneke een lied en zij kreeg een mooi cadeau. 's Middags was er ook voor ouders gelegenheid om haar te feliciteren. Vrijdag 22 november volgt voor het team van Aasterage en genodigden nog een etentje om samen dit jubileum te vieren.