Algemeen

Verhalen vertellen in Jannum, Hegebeintum en Marrum

Vrijdagavond 15 november is het Verhalenavond. Van 19.00 tot 22.00 uur ontmoeten belangstellenden elkaar om verhalen te vertellen en vooral naar elkaar te luisteren.

In het kerkmuseum van Jannum (foto) gaat het over liefde. Zoals overal op deze wereld is er ook op de terp altijd al sprake geweest van liefde, liefde-romances en stiekem gedoe. Het verhaal wordt verteld om 20.00 uur, 20.45 uur en om 21.30 uur. Belangstellenden worden op de terp ontvangen met een slokje.  

In het bezoekerscentrum in Hegebeintum gaat een van de koffers vol verhalen open en daar zitten spannende, lieve, ontroerende en misschien wel historische verhalen in. Verhalen zoals je ze aan een ander zou kunnen vertellen. De verhalen worden verteld door Bart van der Sloot. Iedereen die wil komen luisteren is welkom in het museumgedeelte van het Bezoekerscentrum aan de Pypkedyk in Hegebeintum op vrijdagavond 15 november vanaf 19.00 uur. De verhalen worden verteld om 19.30 uur, om 20.30 uur en het laatste verhaal begint om 21.30 uur.

In Marrum worden dorpsverhalen verteld in Herberg Godot aan het Kerkpad. Herbergier Ton Vis vertelt Godot over de tijd toen zijn herberg nog kleuterschool was. Andere verhalenvertellers zijn die avond Titia Jippes, Ingeborg Hoogsteen en Tjalling Walda. Verhalen in Marrum beginnen om 20.00 uur