Algemeen

WIFO-Anema blijft na 60 jaar ontwikkelen

WIFO in Ferwert startte in 1961 met Wijtse Anema en zoon Fokke en uit beide voornamen werd de naam van het bedrijf gevormd dat onder meer een roterende eg, frezen, grondschuiven, steekkarren en achterlader ontwikkelde. In 2009 nam Wytze (Fokke) uit de derde generatie de leiding in het bedrijf over. Het jubileumjaar wordt gevierd met de presentatie van een nieuwe kisten kantelaar. 

De nieuwste kistenkantelaar ontwikkelde WIFO als oplossing voor de handling van kisten waarbij het nodig is de vorken op verschillende breedtes te plaatsen. 

WIFO heeft in het jubileumjaar in samenwerking met haar klanten de ontwikkeling van haar programma kistenkantelaars doorgezet en recentelijk uitgebreid met een nieuwe uitvoering: de K54C-V. Dit nieuwe type kistenkantelaar is uitgevoerd met een geïntegreerde vorkenversteller en kan optioneel ook nog gecombineerd worden met een sideshift. De kantelaar is daarmee de oplossing voor de handling van verschillende type kisten waarbij het nodig is de vorken op verschillende breedtes te plaatsen. 

De afstelling van de vorken wordt direct vanuit de heftruck gedaan. De vorken worden over de hard verchroomde assen op de gewenste breedte geplaatst, met een bereik van 280-980 mm (h.o.h.). 

De hydraulisch gelinkte cilinders zorgen daarbij voor een optimale gelijkloop van de vorken zowel bij het verstellen van de vorken als bij het shiften.

Met de komst van de K54C-V biedt WIFO nu een nog completer programma kantelaars en zet het zich sterker op de kaart als specialist op het gebied van kistenkantelaars. De K54C-V wordt van 28 tot en met 30 november gepresenteerd op de Interpom in Kortrijk en is verkrijgbaar via het dealernetwerk van WIFO.