Algemeen

Politie had Wirdsterterp al langer in de kijker

Ongewone bewegingen op en rond de Wirdsterterp bij Wânswert was al bij meer mensen opgevallen en de politite had een leegstaande boerderij daar ook al langer op de korrel. Tips leidden er toe dat een compleet drugslab en drugs werd aangetroffen met een straatwaarde van zo'n 4 miljoen euro.

In de vorige editie van SawnStjerrenNijs werd er op gewezen dat criminelen het in Noardeast hebben voorzien op boerderijen en loodsen. De politie waarschuwde er voor dat zeker 15 procent van de agrariërs in het buitengebied wordt benaderd door criminelen en deed een oproep om verdachte bewegingen te melden. Ook werd duidelijk gemaakt dat het afvoeren van (chemisch) afval voor rekening komt van de eigenaar of verhuurder van een pand. Dat dit soort praktijken zeker ook in Noardeast speelt, is al langer bekend. Vorig jaar werd een hennepkwekerij en niet lang daarna een drugslab opgerold in Jannum. In een sinds november vorig jaar leegstaande boerderij bij Wânswert trof de politie in de nacht van 12 op 13 februari een drugslab aan waar vermoedelijk op grote schaal methamfetamine werd geproduceerd er was ook nog een lab in aanbouw. Er zijn nog geen verdachte aangehouden, maar vrijdag 14 februari  zijn op last van burgemeester Johannes Kramer wel de woning en bijhorende gebouwen verzegeld en voor zeker een half jaar gesloten. 

Het onderzoek is nog gaande en daarom doet de politite ook de oproep aan mensen die in deze omgeving verdachte situaties, verdachte personen of voertuigen hebben gezien of wellicht andere informatie of tips hebben die belangrijk voor het onderzoek, zich alsnog te melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.