Algemeen

Zwembad maakt zich onder haast winterse omstandigheden op voor een nieuw seizoen

In Hallum is de afgelopen weken keihard gewerkt om zwembad De Sawn Stjerren klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Zaterdag 24 april mag er weer gezwommen worden. Het was nog even spannend met alle maatregelen in deze vervelende tijd, maar inmiddels is duidelijk dat de meeste zwemlessen kunnen starten en recreatief zwemmen is toegestaan voor kinderen tot en met 12 jaar. 

Er wordt in De Sawn Stjerren onder haast winterse omstandigheden alles aan gedaan om er voor te zorgen dat het openluchtzwembad zaterdag 24 april de hekken open kan zetten. Foto's: Bram Buruma

Heel veel mensen willen er nu misschien nog even niet aan denken, maar  over minder dan twee weken gaat gemeentelijk openluchtzwembad in Hallum weer open. De afgelopen weken is keihard gewerkt om het bad en alles daar omheen in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. Met hogedrukspuiten werd de zaak vorige week gereinigd, inmiddels is alles Spic&Span en zijn de baden gevuld om op temperatuur te komen. De hekken gaan zaterdag 24 april open. De voorverkoop van abonnementen en het inschrijven voor de zwemlessen begint die week al eerder.  

Kinderen wel recreatief
In tegenstelling tot vorige week toen nog werd gemeld dat er niet recreatief gezwommen mag worden, kan nu toch een stapje voorwaarts worden gezet. Het bad mag en kan toch open voor recreatief zwemmen voor kinderen t.m. 12 jaar. Een kleine uitbreiding dus waar ze in Hallum al enorm blij mee zijn. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een (betalende) niet zwemmende volwassene. Volwassenen en kinderen mogen op dit moment nog niet samen in het water. Ook het triatlon zwemmen en aquarobics kan van start. Wel onder voorwaarden maar ook dat gaat lukken.Aanmelden hiervoor kan via info@desawnstjerren.nl. ,,We hopen dat we op deze manier iedere keer wat meer stappen vooruit mogen maken totdat we weer als vanouds open kunnen als openluchtzwembad'', zegt badmeester Jantine Kuiken.

De voorverkoop is op woensdag 21 april en donderdag 22 april van 8.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Ook dit dient corona proof te gebeuren. Men kan thuis een bestelformulier voor de abonnementen downloaden via www.desawnstjerren.nl, thuis invullen, de juiste foto’s erbij zoeken en dit complete pakket in een envelop meenemen naar de voorverkoop. 

Bij de kassa het pakket inleveren, het gewenste abonnement en/of leskaart afrekenen en de rest wordt geregeld. Vanaf 25 april liggen de zwemabonnementen klaar bij de kassa van het zwembad. 

Actuele info over openingstijden, voorverkoop en corona maatregelen (die dus regelmatig weer kan wijzigen) is te vinden op www.desawnstjerren.nl en op de facebookpagina